Eduard Ereza Martínez
Localitzador de programari

Biblioteques d'Android

A l'ecosistema de desenvolupament de programari, sovint fem servir moltes biblioteques d'altres desenvolupadors per facilitar-nos la feina i no haver de reinventar la roda. Al llarg de la meva carrera desenvolupant aplicacions per a Android, he desenvolupat un parell de biblioteques que ajuden en alguns aspectes concrets. Aquestes biblioteques són, per tant, el meu granet de sorra dins del gran món del programari lliure.


Custom Activity On Crash

Aquesta biblioteca impedeix que l'usuari vegi el missatge del sistema que indica que una aplicació ha tingut un error no controlat. Ho fa definint-se a si mateixa com a gestora dels errors no controlats, i llançant un nou procés de l'aplicació (l'original és destruït pel sistema), on l'usuari pot veure una pantalla d'error més amigable i pot, per exemple, enviar un missatge d'informe d'errors al desenvolupador.

Data de la primera versió: juliol del 2015
Popularitat: 3130 estrelles al GitHub (juliol del 2020)
Llicència: Apache License

Visiteu-ne la fitxa al GitHub


Logcat Reporter

Aquesta biblioteca soluciona una problemàtica concreta: quan l'aplicació té un error inesperat i se n'informa automàticament a Crashlytics, no s'hi envia la sortida del Logcat de l'aplicació de manera automàtica. És cert que es pot modificar la classe que imprimeix els registres, però potser tenim codi de tercers que imprimeix registres i que no podem modificar. En aquest cas, caldrà aquesta biblioteca, que llegeix tota la sortida del Logcat i la imprimeix al registre de Crashlytics. D'aquesta manera, els errors tindran un registre associat.

Data de la primera versió: maig del 2017
Popularitat: 17 estrelles al GitHub (juliol del 2020)
Llicència: Apache License

Visiteu-ne la fitxa al GitHub